Orangeri-drømme

Jeg byggede hus i 2011, og fik i samme ombæring lagt en stor, sydvendt terrasse, som jeg glædede mig til at tage i brug. Hvad jeg dog opdagede efterhånden var, at der stort set altid er vestenvind der hvor vi bor. Det betyder at der, trods sol, kun er ret få dage, hvor det er behageligt at sidde ude, og det er jo vildt ærgerligt.

I starten var jeg optimist og satte hegn op, både som afskærmning for vind og nysgerrige blikke, men efter nu 6 år har jeg opgivet. Uanset hvor høj hækken bliver, er blæsten der altid, fordi vi ligger så højt, og hegnet hjælper ikke det mindste.

Derfor har vi nu besluttet os for at få et tilbygget orangeri. Vi har faktisk kigget længe, men det er et større projekt, og der er flere muligheder, men vi har valgt at lade Vica bygge for os. Først og fremmest er de nogle af de største på markedet og har godt renommé, og så er de gode til at lave specialløsninger, som rent faktisk passer til de eksisterende bygninger.

Vi har få, men indiskutable, krav til byggeriet:

  1. Det skal passe til det eksisterende hus’ arkitektur.
  2. Det skal skærme af for vinden og samtidig være stort nok til at kunne huse 25 mennesker.
  3. Det skal være isoleret i fundamentet, men uden gulvvarme.
  4. Alle flader skal være i glas.

Med disse krav i baghovedet tog vi op til Vica i Kolding, hvor vi fik os en god snak med en af de ansatte. Han fik nogle tegninger af huset, og kort tid efter havde vi en skitse over orangeriets størrelse og beliggenhed, samt et overslag på prisen.

Vi gik igang med at snakke med banken, og efter grønt lys der, har vi takket ja til Vicas tilbud. Her efter påske sender de alle tegninger og ansøgning om byggetilladelse, og så håber vi kommunen ikke er for lang tid om sagsbehandlingstiden. Vi forventer at orangeriet er færdigmonteret senest i oktober en gang…

 

Dette indlæg blev udgivet i Min have og orangeriet, Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s