Martsviolen – havens superdiva! 

Hvert år sidst i marts, eller i starten af april, dukker martsviolen op i min have- og jeg glæder mig hvert eneste år!

Moderplanten har jeg fået af min mormor, og da den bringer vældigt mange barndomsminder frem hos mig, netop om mormor, så værner jeg meget om den.

Martsviolen dufter helt vidunderligt, er ganske smuk, og ret nem at få til at brede sig. I starten stod min lille plante i højbedet, hvor den blev beskyttet, vandet og gødet en smule, men nu har jeg delt den flere gange, og sat de mindre planter langs ligusterhækken på havens østlige side. De er næsten alle kommet rigtig fint, og nu nænner jeg så småt at høste nogle af de små blomsterhoveder til pynt på f.eks. kager.

Et af mine absolut bedste barndomsminder er at lave kandiserede violer sammen med mormor. Jeg husker, hvordan hun sendte mig ud i haven efter de små, blåviolette blomster, og når jeg så kom ind i køkkenet, blev de nænsomt skyllet, dyppet i atamon og derefter sukker, lagt på bageplader og tørret i ovnen. Når de var helt afkølede lagde hun dem i en småkagedåse fået med køkkenrulle – jo, de små violer var der stor omhu med. Mormor brugte altid violerne til at pynte fødselsdagslagkager med, og de smager uovertruffent sammen med friske, danske jordbær og flødeskum!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s