Kvæden blomstrer….

Kvæden var meget almindelig i danske haver for godt og vel hundrede år siden, men nu er der ikke ret mange der dyrker dem. Det er en stor skam, for kvædetræer er utroligt smukke. Der findes flere forskellige sorter: pærekvæde, æblekvæde og japansk kvæde. Den japanske kvæde udskiller sig fra de andre ved at have mindre frugter, som ikke smager godt. Væksten er også lavere end ved de andre, men mere modstandsdygtig overfor blæst.

Æble-og pærekvæde ligner æbler og pærer, men bliver gullige med hår, og frugterne kan ikke spises før de er tilberedt, da de er hårde som sten.

Mit kvædetræ er en æblekvæde, som blev plantet i 2013. Det står ret udsat i forhold til blæst, og har blomstret flere gange, men aldrig været frugt. I år er der mange blomster på, og jeg håber meget, at der i år kommer frugter. Så skal der laves syltede kvæde og kvædebrød…. opdatering følger selvfølgelig!

Min svigermor har både æble-og pærekvæder i sin have, og hendes træer bærer flot hver eneste gang. Hendes står meget lunt og beskyttet, det har nok en del af forklaringen. Jeg har lige været på besøg, og der måtte jeg bare tage et billede af hendes æblekvæde- og så mit eget til sammenligning:


Dette indlæg blev udgivet i Min have og orangeriet. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s